Ένα συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότερο όσο ο ήλιος γίνεται και πιο θερμός είναι να αμελούμε την αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά. Δίνουμε όλη μας την προσοχή στο πρόσωπο και στο σώμα και πιστεύουμε ότι τα μαλλιά δεν επηρεάζονται από την έντονη ακτινοβολία.

Όπως προστατεύεις την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να προστατεύεις τα μαλλιά σου. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι το ίδιο βλαβερές και για τα μαλλιά σου.

Τα μαλλιά στην παραλία είναι από μόνα τους ένα μεγάλο κεφάλαιο. Δεν στέκονται καλά, φριζάρουν, ενώ ο συνδυασμός με το θαλασσινό νερό και το χλώριό τα κάνει απίστευτα θαμπά και ξηρά. Τα αντηλιακά μαλλιών πέρα από την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος, ενυδατώνουν την τρίχα, ενώ κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν.

Τι μπορείς να κάνεις;
Εκτός από τα καπέλα ή τα μαντήλια, που καλό είναι να φοράς ανελλιπώς στην παραλία αλλά και στις βόλτες σου, ενίσχυσε την προστασία των μαλλιών σου με τα ειδικά hair sprays ή hair oils, που περιέχουν φίλτρα UVA και UVB για την προστασία της τρίχας από τον ήλιο ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη.

Tip: Ψέκαζέ το 20᾽ πριν βγεις από το σπίτι σε όλα τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών, καθώς και στο τριχωτό. Ανανέωνε κάθε δύο ώρες και σίγουρα μετά από κάθε βουτιά, ενώ χτένιζέ τα με μια χτένα με αραιά δόντια ώστε το προϊόν να πηγαίνει παντού.

1. Αveda Sun Care Veil
2. Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil
3. Αντηλιακό Spray Μαλλιών Καρύδα Caribbean Coconut, Fresh Line
4. Προστατευτικό διφασικό λάδι-γαλάκτωμα σε μορφή mist Moisturising Protective Milky Oil for Hair, Nuxe Sun
5. Holiroots Hibiscus Hydrating Hair Oil Mist, Fable & Mane

 

Time For Taco - Happy Easter
Right Menu IconHave a Bite