Η λέξη «μαμά» είναι η πιο γλυκιά στο λεξιλόγιο μας, γεμάτη από συναισθήματα αγάπης, φροντίδας και στήριξης. Οι μητέρες μας είναι δίπλα μας στις στιγμές της ζωής μας, για αυτό και την γιορτή της, την Κυριακή 14 Μαΐου, αφιερώστε την μέρα σας μαζί της. Πολύ ωραίες οι κάρτες, τα λουλούδια και τα δώρα, αλλά μπορείτε να περάσετε και ποιοτικό χρόνο παρέα. Το Dazzy Taco συγκέντρωσε τις κατάλληλες ταινίες με αφορμή την γιορτή της μητέρας για να τις παρακολουθήσετε μαζί.

Mommy (2014)
Σκηνοθεσία του Xavier Dolan, η ταινία εστιάζει στην σχέση μητέρας-γιου. Από την μία οι φωνές και οι εντάσεις στο σπίτι και από την άλλη η εικόνα των δυο τους να τραγουδάνε μαζί παρουσιάζουν μια πολύπλοκη σχέση. Είναι μια μητέρα που καταβάλει προσπάθειες για να ελέγξει την επιθετικότητα του εφήβου γιου της αλλά και να τον προστατεύσει ενώ μαζί πρέπει να βρουν τις ισορροπίες στην κοινή συμβίωση τους.

Because I said so (2007)
Μια ρομαντική κομεντί σκηνοθεσίας του Michael Lehmann. Η υπόθεση εξελίσσεται προβάλλοντας το κλασσικό πρότυπο της μητέρας, μια γυναίκα που ανησυχεί και θέλει να προστατεύσει την κόρη της, ώστε να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο.

Mamma mia (2008)
Το πιο γνωστό musical “ακούει” στην ταινία, Mama Mia. Μια αισθηματική κωμωδία παραγωγής του 2008, μας δείχνει τη στενή σχέση της μητέρας με την κόρη της. Η ιστορία ξεκινάει από την στιγμή που η κόρη της επρόκειτο να παντρευτεί και διαβάζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της προσκαλεί στο νησί τους τρεις υποψήφιους μπαμπάδες της, προκειμένου να καταφέρει να μάθει ποιος είναι ο βιολογικός της πατέρας, με την μητέρας της να έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια της με αυτή την εξέλιξη.

Mother’s day (2016)
Μια ταινία που θα σας συγκινήσει, αλλά και θα σας διασκεδάσει, η οποία παρουσιάζει 4 διαφορετικές ιστορίες σχετικά με τη σύνδεση της μητέρας με τα παιδιά της. Θα δούμε την ιστορία μιας διαζευγμένης μητέρας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα μητριά των παιδιών της, μια κόρη που αναζητά την χαμένη της βιολογική μητέρα όλα αυτά τα χρόνια, μια οικογένεια που έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα τους -τον πιο σημαντικό τους άνθρωπο και προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους- και μια οικογένεια που μαθαίνει την διαφορετική σεξουαλική προτίμηση της κόρης τους.

Brave (2012)
Η επιλογή ενός κινουμένου σχεδίου είναι ιδανική για μια απολαυστική ώρα με την μητέρα, καθώς ανέκαθεν η animated εκδοχή είναι πάντα και πιο ευαίσθητη, αλλά και διασκεδαστική. Η ιστορία βασίζεται στην ιδιαίτερη σχέση μαμάς-κόρης και συγκεκριμένα παρουσιάζει μία έφηβη, την Μέριντα, η οποία έχει επαναστατικές διαθέσεις και είναι μόνιμα σε κόντρα με τη μαμά της. Όταν η τελευταία μεταμορφώνεται σε αρκούδα, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωπες με πολλές εξελίξεις και τα γεγονότα φέρνουν πιο κοντά την μια στην άλλη.

Secrets & Lies (1996)
Μια επιτυχημένη μαύρη γιατρός μετά τον θάνατο της θετής μητέρας της, αναζητά τη βιολογική της μητέρα. Η έρευνά της την οδηγεί σε μια λευκή γυναίκα χαμηλότερης καταγωγής, η οποία δεν παραδέχεται εξ αρχής την αλήθεια. Καθώς, ο χρόνος κυλάει, οι δυο τους έρχονται πιο κοντά και ψάχνουν μαζί τα μυστικά της οικογένειας. Μια δραματική συγκινητική ταινία, σκηνοθεσία του Mike Leigh.

Lady Bird (2017)
Η ιστορία ενός έφηβου κοριτσιού μας παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά την διάρκεια των σχολικών της χρόνων. Η καθημερινότητα της χαρακτηρίζεται και από την περίπλοκη σχέση που διατηρεί με την μητέρα της, μια ταινία που απέσπασε 5 υποψηφιότητες για Oscar.

Bad Moms (2016)
Μία ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε και θα κάνει κάθε μαμά να νιώσει οικεία με ότι διαδραματίζεται σε αυτήν. Τρεις μαμάδες αποφασίζουν να ξεφύγουν από την καθημερινή ζωή και τις συμβατικές ευθύνες και να ζήσουν την ελευθερία τους. Η αλλαγή της πρωταγωνίστριας στη μορφή της «καλής μαμάς» ενθουσιάζει τα παιδιά της, αφού ο νέος εαυτός της είναι πιο διασκεδαστικός, αργότερα, όμως, οι συνέπειες είναι πιο πολύπλοκες. Με σκηνοθεσία των Jon Lucas και Scott Moore ετοιμαστείτε για μια «θεότρελη» ταινία.

Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας φαγητά για να απολαύσετε μια χαλαρωτική βραδιά μαζί με την μητέρα σας. Enjoy!

Time For Taco - Happy Easter
Right Menu IconHave a Bite