Το τζιν παντελόνι είναι αναμφίβολα το ρούχο που υπάρχει σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Απόλυτα λογικά γιατί έχεις πάντα ένα σιγουράκι να φορέσεις που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση του «τι φοράμε τώρα».

Είναι τόσο δημοφιλές που ακόμη και τα fashion brands δεν μπορούν να αντισταθούν στην εμπορικότητά του – και το σημαντικό έσοδο που αποδίδουν- γι’ αυτό και κάθε χρόνο το προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές. Πέρα όμως από τάσεις και προτάσεις είναι πολύ σημαντικό εσύ να επιλέξεις το σωστό τζιν που θα ταιριάζει και θα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σωματότυπό σου!

Ποιο είναι όμως το ιδανικό τζιν για τον σωματότυπο σου; Όπως είναι φυσικό, κάθε σώμα έχει τα δικά του δυνατά στοιχεία που πρέπει να εστιάσεις και τις δικές του αδυναμίες που πρέπει να «καμουφλάρεις». 

Σωματότυπος Μήλο
Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, έχετε φαρδιά μέση και ώμους και στενούς γοφούς. Έτσι, θα πρέπει να τραβήξετε τα βλέμματα στο δυνατό σας σημείο, το οποίο είναι τα πόδια σας και να απομακρύνετε την προσοχή από το σημείο της κοιλιάς.
Το ιδανικά τζιν για αυτό τον σωματότυπο είναι τα flare fit denim, τα οποία θα κολακεύσουν τα πόδια σας και ταυτόχρονα θα αποδώσουν μια συμμετρία στο υπόλοιπο σώμα. 

Σωματότυπος Αχλάδι

Το σώμα «αχλάδι» διαθέτει πιο μεγάλη περιφέρεια και πιο στενή μέση, οπότε καλό είναι να μην τονίσεις την περιφέρεια σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να κολακεύσεις το σώμα σου είναι να τραβήξεις την προσοχή στη μέση σου. Απέφυγε τα skinny jeans και προτίμησε κάποιο με ίσια γραμμή, που θα σε κάνει να φαίνεσαι λεπτότερη, χωρίς να τραβάει την προσοχή στο σημείο των γοφών. Τα boyfriend jeans, είναι μία καλή επιλογή αρκεί να μην είναι πολύ φαρδιά. Εναλλακτικά, επίλεξε τζην τύπου καμπάνα ή bootcut, τα οποία θα δημιουργούν μια ισορροπία.

Σωματότυπος Κλεψύδρα

Στο σωματότυπο κλεψύδρα, το πλάτος στο στήθος είναι ίδιο με την περιοχή των γοφών, ενώ η μέση είναι λεπτότερη. Έτσι το σώμα σας βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία και το δυνατό σας σημείο είναι η μέση σας. Τα τζιν που πρέπει να αποφύγετε είναι σίγουρα τα μη ελαστικά, δηλαδή αυτά που δεν ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος και δημιουργούν ένα κενό στην περιοχή της μέσης.

Σωματότυπος petite
Εάν έχεις petite σιλουέτα, επίλεξε ένα cropped τζιν σε ανοιχτή απόχρωση, θα κάνει τα πόδια σου να δείχνουν μακρύτερα. Τα super skinny jeans, είναι εξίσου μία πολύ καλή επιλογή που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σου!

Ανακάλυψε το ιδανικό τζιν για το απόλυτο “perfect fit” και ξεχώρισε.

Time For Taco - Happy Easter
Right Menu IconHave a Bite