Το μαύρο φόρεμα, γνωστό και ως «little black dress» είναι ένα ρούχο που έχει καταφέρει να αντέξει στον χρόνο και να καθιερωθεί ίσως ως το πιο διαχρονικό κομμάτι μίας γυναικείας γκαρνταρόμπας.

 

Πάντα επίκαιρο, κομψό και κολακευτικό, το little black dress έχει εξελιχθεί ανά τα χρόνια, παίρνοντας διαφορετικές μορφές και σιλουέτες. Κοντεύει να κλείσει τα 100, αλλά παραμένει το ίδιο φρέσκο και νεανικό όπως τότε που λανσαρίστηκε από την ίδια την Coco Chanel. Εκείνη όμως που μετέτρεψε το μικρό μαύρο φόρεμα σε αληθινό μύθο δεν είναι άλλη από την Audrey Hepburn στην καλτ ταινία Πρόγευμα στο Τίφανις, το 1961. Το συγκεκριμένο φόρεμα πωλήθηκε το 2006 σε δημοπρασία για σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!

Ανάμεσα στα πλέον διάσημα LBD της ιστορίας της μόδας συγκαταλέγονται το Versace φόρεμα με τις παραμάνες με το οποίο μας συστήθηκε η Liz Hurley, αλλά και το off-shoulders της Ελληνίδας σχεδιάστριας Χριστίνας Σταμπολιάν που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά το χωρισμό της με τον Κάρολο.

Σήμερα, το little black dress, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος της μόδας. Μέσα από μία αξιοθαύμαστη ιστορία εξέλιξης, το μαύρο φόρεμα έχει καταφέρει να αναγεννηθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο ρούχο, καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως κάτι παραπάνω από μία τάση. Το little black dress, ήταν, είναι και θα είναι, το ένα και μοναδικό κομμάτι που αντέχει στην πάροδο του χρόνου και αποτελεί την επιτομή της κομψότητας.

Right Menu IconHave a Bite